EU REACH a me RoHS Compliance: He aha ka ʻokoʻa?

nūhou

EU REACH a me RoHS Compliance: He aha ka ʻokoʻa?

Hoʻokō RoHS

Ua hoʻokumu ka European Union i nā lula palekana e pale aku i ka poʻe a me ke kaiapuni mai ke alo o nā mea pōʻino i nā huahana i kau ʻia ma ka mākeke EU, ʻelua o nā mea kaulana loa ʻo REACH a me RoHS. ʻO ka hoʻokō REACH a me RoHS i ka EU e kū like me ka lokahi, akā aia nā ʻokoʻa koʻikoʻi i nā mea e pono ai no ka hoʻokō a pehea e hoʻokō ʻia ai.

Kū ʻo REACH no ka Registration, Evaluation, Authorization, and Restriction of Chemicals, a ʻo RoHS ke kū nei no ka Restriction of Hazardous Substances. ʻOiai ʻo ka EU REACH a me ka RoHS e hoʻoponopono i kekahi mau wahi, pono e hoʻomaopopo nā ʻoihana i nā ʻokoʻa ma waena o nā mea ʻelua i mea e hōʻoia ai i ka hoʻokō ʻana a pale aku i ka pilikia o ka ʻike ʻole ʻana i ke kānāwai.

E hoʻomau i ka heluhelu no ka wehewehe ʻana i nā ʻokoʻa ma waena o EU REACH a me ka hoʻokō RoHS.

He aha ke ʻano o ka EU REACH vs. RoHS?

ʻOiai ʻo REACH a me RoHS he kumu like, ʻoi aku ka nui o ka REACH. Hoʻopili ʻo REACH i nā huahana āpau, ʻoiai ʻo RoHS wale nō ka uhi ʻana i nā Electronics and Electrical Equipment (EEE).

REACH

ʻO REACH kahi lula ʻEulopa e kaohi ana i ka hoʻohana ʻana i kekahi mau mea kemika ma nā ʻāpana āpau a me nā huahana i hana ʻia, kūʻai ʻia, a lawe ʻia mai i loko o ka EU.

RoHS

ʻO RoHS kahi kuhikuhi ʻEulopa e kaupalena ana i ka hoʻohana ʻana i 10 mau mea kikoʻī i ka EEE i hana ʻia, hoʻoili ʻia a lawe ʻia i loko o ka EU.

He aha nā mea i kaupalena ʻia ma lalo o EU REACH a me RoHS?

Loaʻa iā REACH a me RoHS kā lākou papa inoa ponoʻī o nā mea i kaupalena ʻia, mālama ʻia ʻelua e ka European Chemical Agency (ECHA).

REACH

Aia i kēia manawa he 224 mau mea kemika i kaupalena ʻia ma lalo o REACH. Hoʻopaʻa ʻia nā mea ʻaʻole i hoʻohana ʻia iā lākou iho, i ka hui ʻana, a i ʻole i kahi ʻatikala.

RoHS

Aia i kēia manawa he 10 mau mea i kaupalena ʻia ma lalo o RoHS ma luna o nā kikoʻī kikoʻī:

Cadmium (Cd): <100 ppm

Ke alakaʻi (Pb): <1000 ppm

Mercury (Hg): <1000 ppm

Hexavalent Chromium: (Cr VI) < 1000 ppm

Polybrominated Biphenyls (PBB): <1000 ppm

Polybrominated Diphenyl Ethers (PBDE): <1000 ppm

Bis(2-Ethylhexyl) phthalate (DEHP): < 1000 ppm

Benzyl butyl phthalate (BBP): <1000 ppm

Dibutyl phthalate (DBP): <1000 ppm

Diisobutyl phthalate (DIBP): <1000 ppm

Aia nā hoʻokuʻu i ka hoʻokō RoHS ma ka Paukū 4(1) i loko o ke kuhikuhi. ʻO ka Annexes III & IV ka papa inoa i nā mea i hoʻokuʻu ʻia ke hoʻohana ʻia i nā noi kikoʻī. Pono e hōʻike ʻia ka hoʻohana hoʻokuʻu ʻia ma nā ʻōlelo hoʻokō RoHS.

1 (2)

EU REACH

Pehea e hoʻokō ai nā hui me EU REACH a me RoHS?

Loaʻa i kēlā me kēia REACH a me RoHS nā koi ponoʻī e pono ai nā hui e hahai e hōʻike i ka hoʻokō. Pono ka hoʻokō ʻana i ka hoʻoikaika nui, no laila pono nā papahana hoʻokō hoʻomau.

REACH

Pono ʻo REACH i nā hui e hana, puʻunaue, a hoʻokomo paha i ʻoi aku ma mua o hoʻokahi tona mau mea i kēlā me kēia makahiki e noi no ka ʻae ʻia no Substances of Very High Concern (SVHCs) ma ka papa inoa ʻae. Hoʻopaʻa pū ke kānāwai i nā hui mai ka hoʻohana ʻana i nā mea ma ka papa inoa i kaupalena ʻia.

RoHS

ʻO RoHS kahi kuhikuhi hoʻolaha ponoʻī kahi e hōʻike ai nā hui i ka hoʻokō ʻana i ka CE Marking. Hōʻike kēia kālepa CE i ka hana ʻana o ka ʻoihana i kahi faila ʻenehana. Aia kekahi faila ʻenehana i ka ʻike e pili ana i ka huahana, a me nā ʻanuʻu i hana ʻia e hōʻoia i ka hoʻokō RoHS. Pono nā ʻoihana e mālama i kahi faila loea no 10 mau makahiki ma hope o ke kau ʻana o ka huahana ma ka mākeke.

He aha nā ʻokoʻa ma waena o REACH a me RoHS hoʻokō i ka EU?

ʻO ka hoʻokō ʻole ʻana i ka REACH a i ʻole RoHS hiki ke hopena i nā hoʻopaʻi kiʻekiʻe a/a i ʻole ka hoʻomanaʻo ʻana i nā huahana, hiki ke alakaʻi i ka hōʻino inoa. Hiki i ka hoʻomanaʻo huahana hoʻokahi ke hoʻopilikia i nā mea hoʻolako, nā mea hana, a me nā hōʻailona.

REACH

No ka mea he hoʻoponopono ʻo REACH, ua hoʻoholo ʻia nā mana hoʻokō ma ka pae Komisina ʻEulopa ma ka Hōʻike 1 o ka REACH Enforcement Regulations, aʻo ka Hōʻike 6 e ʻōlelo nei e hāʻule nā ​​mana hoʻokō i hāʻawi ʻia i kēlā me kēia lālā o ka EU i loko o nā lula e kū nei.

ʻO nā hoʻopaʻi no ka hoʻokō ʻole ʻana o REACH he mau uku a/a i ʻole hoʻopaʻa ʻia ke ʻole nā ​​​​kaʻina kānāwai kīwila e hōʻike i kahi ala hoʻoponopono kūpono. Hoʻokolokolo paʻa ʻia nā hihia e hoʻoholo inā pono ka hoʻopiʻi. ʻAʻole ʻae ʻia nā pale hoʻoikaika pono i kēia mau hihia.

RoHS

He kuhikuhi ʻo RoHS, ʻo ia hoʻi, ʻoiai ua hoʻoholo ʻia e ka EU, ua hoʻokō nā lālā lālā i ka RoHS me kā lākou papa kānāwai ponoʻī, me ka noi a me ka hoʻokō. No laila, ʻokoʻa nā kulekele hoʻokō ma ka ʻāina, e like me nā hoʻopaʻi a me nā uku.

1 (3)

EU ROHS

ʻO ka BTF REACH a me ka RoHS Compliance Solutions

ʻO ka hōʻiliʻili a me ka nānā ʻana i ka ʻikepili REACH a me RoHS ʻaʻole ia he hana maʻalahi. Hāʻawi ʻo BTF i nā ʻōnaehana hoʻokō REACH a me RoHS e hoʻomaʻamaʻa i ke kaʻina o ka hōʻiliʻili ʻikepili a me ka nānā ʻana, me:

Ke hōʻoia nei i ka ʻike mea hoʻolako

Ka hōʻiliʻili palapala hōʻike

ʻO ka hōʻuluʻulu ʻana i nā hōʻike pae huahana

Hoʻohui ʻikepili

Hoʻomaʻamaʻa kā mākou hoʻonā i ka hōʻiliʻili ʻana i ka ʻikepili mai nā mea hoʻolako e like me REACH Declarations, Full Materials Declarations (FMDs), nā pepa ʻikepili palekana, nā hōʻike hoʻokolohua lab, a me nā mea hou aku. Loaʻa kā mākou hui no ke kākoʻo ʻenehana e hōʻoia i ka nānā pono ʻana a hoʻohana ʻia nā palapala i hāʻawi ʻia.

Ke hui pū ʻoe me BTF, hana mākou me ʻoe e loiloi i kāu mau pono a me kou hiki. Inā makemake ʻoe i kahi hoʻonā me kahi hui o ka poʻe loea e hoʻokele i kāu hoʻokō REACH a me RoHS, a i ʻole kahi hopena e hāʻawi wale i ka polokalamu e kākoʻo i kāu mau hana hoʻokō, e hāʻawi mākou i kahi hopena i kūpono i kāu mau pahuhopu.

Ke ulu mau nei nā lula REACH a me RoHS ma ka honua holoʻokoʻa, e pono ai ke kamaʻilio kaulahao hāʻawi manawa a me ka hōʻiliʻili ʻikepili pololei. Ma laila ke komo ʻana o BTF – kōkua mākou i nā ʻoihana e hoʻokō a mālama i ka hoʻokō. E ʻimi i kā mākou hoʻoponopono hoʻokō huahana e ʻike i ka hiki ʻole o ka hoʻokō REACH a me RoHS.


Ka manawa hoʻouna: Sep-07-2024